Smartass Boekentips

Ben je ondernemer en op zoek naar enkele knallers van boeken om te lezen? In deze lijst vind je een handig overzicht van mijn favoriete business boeken die jou helpen groeien als ondernemer én als mens! Uiteraard mogen ook topics als money mindset, persoonlijke groei en veerkracht niet ontbreken. Veel leesplezier!

Business boeken

Een van mijn all time favorites, ik lees het elk jaar eens opnieuw. Een praktische handleiding voor waardegedreven leiderschap, vol met tips die je zowel in je business als leven kan toepassen.

Ik heb al veel boeken gelezen, maar dit is eentje dat een blijvende impact op mijn persoonlijke leven als mijn business heeft gehad. Simpele principes (waarvan ik sommige nog nergens anders las) uitgelegd aan de hand van duidelijke voorbeelden. LEZEN!

Wil jij de leider zijn die potentieel ziet in mensen en ideeën? Die verantwoordelijkheid opneemt en niet hoeft te doen alsof hij/zij alle antwoorden heeft? Dan is deze van Brené Brown voor jou. Eentje over hoe kwetsbaarheid een krachtigere leider van je maakt.

Nood aan focus? Dan is deze een must read. Zeker in de wereld van smartphones en sociale media waarin we leven. Diepe focus is een waardevolle skill, die steeds zeldzamer wordt. Tijd om er iets aan te doen, dus!

Hij is wereldberoemd sinds z’n TED talk, en ook zijn boek is intussen een klassieker. In “Start with Why” leer je hoe goede leiders inspireren tot actie en ga je op zoek naar jouw “waarom”. Dé vraag om te beantwoorden als je meer voldoending en betere resultaten wil.

De “entrepreneurial myth”? Dat mensen die een klein bedrijf starten sowieso ondernemers zijn. En dat er een groot verschil is tussen het technische werk begrijpen en je business ook echt runnen. Een boek vol scherpe inzichten, een echte aanrader. 

De meeste startups halen het niet, maar het goede nieuws is dat dit voor het grootste deel perfect te voorkomen valt. In dit boek leer je hoe je jouw kans op succes vergroot en je startup uitbouwt tot een duurzaam en gezond bedrijf.

Hoe blijf je productief en voorkom je burn-out? Dit boek helpt je om dat ene ding te vinden dat je moet doen dat al de rest gemakkelijker maakt. The one thing brengt een duidelijk verhaal met een stappenplan waar je écht iets aan hebt.

Lijkt “druk-druk-druk” de enige weg naar succes? Think again. In dit boek ontdek je hoe je een bedrijfscultuur creëert die zij tot “the call company” gedoopt hebben. Dus zeg alvast bye-bye tegen de stress, chaos en angst die ons vaak achtervolgen op de werkvloer.

Money Mindset boeken

Heb je jezelf al eens afgevraagd hoe het komt dat je maar zo weinig winst overhoudt aan het einde van een boekjaar? Dit boek biedt niet enkel een antwoordt, maar ook een praktische oplossing!

Wil je financiële vrijheid? Dit boek geeft je het stappenplan ernaartoe. Je leert goede geld-gewoonten en spaart jezelf zo naar rijkdom. Een must read voor wie ambities heeft om nu al met pensioen te kunnen!

Het feit dat deze een favoriet is van bevriende boekhouders, zegt misschien al genoeg! Een fijne verzameling verhalen met belangrijke levenslessen en concrete inzichten over geld.

Een echte klassieker, dus niet voor niets een boek dat je zeker gelezen moet hebben. In dit boek doet Napoleon Hill tijdloze en universele regels uit de doeken die ook de meest succesvolle miljonairs hanteren.

Met zijn advies kleurt hij buiten de lijntjes en ontkracht hij vaak “oud advies” dat je naar rijkdom zou moeten helpen. Hij leert je op een andere manier naar geld kijken en geeft je concrete tips mee.

Persoonlijke groei & welzijn

Last van stress of ben je overwerkt? Of je nu onderweg bent naar een burn-out of er middenin zit, dit boek helpt je met een duidelijke uitleg je lichaam beter begrijpen. Je krijgt handige oefeningen en tools om terug te recupereren en ontspannen.

De magie van dit boek is dat je nog voor de dag van start gaat al aan jezelf hebt gewerkt. Met deze 6 gewoontes doe je elke ochtend waar je beter, gelukkiger en succesvoller van wordt. En zo merk je plots dat je je doelen sneller bereikt.

Mijn favoriete boek als het gaat over nieuwe, goeie gewoontes aanleren en de oude (slechte) definitief loslaten. Je leert hoe je met kleine aanpassingen ongelofelijke resultaten kan halen en hoe je gemotiveerd blijft. Tijd voor verandering? Lees Atomic Habits!

Ooit al gehoord van “upper limiting”? Wel, het is een ding. In dit boek leer je zien op welke manieren je jezelf tegenhoudt en misschien zelfs saboteert, zodat je nieuwe niveau’s van succes en geluk kan bereiken. Een echte aanrader!

De magie van dit boek is dat je nog voor de dag van start gaat al aan jezelf hebt gewerkt. Met deze 6 gewoontes doe je elke ochtend waar je beter, gelukkiger en succesvoller van wordt. En zo merk je plots dat je je doelen sneller bereikt.

Mijn favoriete boek als het gaat over nieuwe, goeie gewoontes aanleren en de oude (slechte) definitief loslaten. Je leert hoe je met kleine aanpassingen ongelofelijke resultaten kan halen en hoe je gemotiveerd blijft. Tijd voor verandering? Lees Atomic Habits!