#1. Hoe maak je van 2022 jouw meest succesvolle jaar ooit?

13 januari 2022

In deze eerste aflevering, hebben Julie en Eveline het over hoe je van 2022 je beste jaar ooit kan maken. Zo denken ze na over wat ze willen achterlaten in 2021 en de lessen die ze daaruit getrokken hebben, maar kijken ze ook vooruit naar met welke intentie ze 2022 willen inzetten.

Wat laat je achter in 2021

Bij de start van een nieuw jaar denk je altijd wel eens na over wat je wil bereiken in de toekomst, maar het is minstens even interessant om ook eens achterom te kijken. Wat wil je loslaten? Wat wil je net NIET meenemen uit het voorbije jaar? Zijn er misschien enkele gewoontes die je niet meer dienen? Of kan je mindset een update gebruiken? Hou je jezelf klein? Zeg maar adios, we gaan voor een upgrade!

Hoe maak je het volgende jaar fantastisch?

1. Bepaal een intentie

Dat kan in de vorm zijn van een woord, een gevoel of een korte zin. Wat wil jij ervaren in 2022? Je kan gaan voor een woord zoals “overvloed” of “ruimte” bijvoorbeeld. Kies jouw “woord van het jaar” en schrijf het ergens op. Hoe groter, hoe beter. En zorg dat je het regelmatig tegenkomt. Zodat je (dagelijks) herinnerd wordt aan hoe jij het komende jaar wil beleven.

2. Denk na over wat jij belangrijk vindt

Het durft al eens te gebeuren dat je ineens merkt: “oeps, m’n agenda staat vol”. En dat je geen tijd meer overhebt voor de dingen die je eigenlijk zou willen doen. In deze stap draaien we de rollen om en vertrek je vanuit wat jij belangrijk vindt. Waar wil jij tijd voor maken? Quality time met je lief? Die nieuwe hobby die je al jaren wil uitproberen? Tijd om je kinderen van school te halen? Een vast moment om te sporten? Die extra week vakantie om eens naar de zon te gaan?

Van zodra je weet wat je belangrijk vindt, is het heel simpel: je blokkeert hier éérst tijd voor in je agenda. Dat kan je doen voor de komende maand, of misschien zelfs al voor het komende jaar. De tijd die overblijft kan je opvullen met vragen van buitenaf. Zo zet je jezelf én je prioriteiten eerst.

3. Van doelstelling naar actie

Schets een zo duidelijk mogelijk beeld van hoe jouw ideale leven, business en agenda eruit ziet. Hoe scherper en gedetailleerder dat beeld is, hoe beter je jouw dagelijkse leven erop kan afstemmen. Dat helpt je om “hell yes” te zeggen op wat je dichter bij je doelen brengt, en met meer gemak “nee” te zeggen tegen wat daar niet binnen past.

Schrijf je doelstellingen op en bepaal per doelstelling één of twee eenvoudige acties die je elke dag kan doen om naar die doelen toe te werken. Wedden dat je binnen een maand schrikt van hoe ver je al staat?!

PRO TIP: De deadlines van je doelen in je agenda zetten is goed, tijd blokkeren waarin je ook echt het werk kan doen om naar je dromen toe te werken in nog tien keer beter!

Wil jij controle nemen over je financiën in 2020?

Schrijf je in voor het webinar van Julie, waarin je leert welke 6 money mindsets jou tegenhouden om te groeien als ondernemer.

Wie zijn Eveline en Julie?

Eveline startte haar eerste bedrijf (Vidsome)  in 2014 om ondernemers te helpen groeien met online video en strategische marketing. In april 2019 kwam ze op het idee voor Smartass Academy in de auto op de terugweg van een BOSSY launch event.

Julie is niet enkel een fantastische boekhouder, ze staat ook aan het roer van haar eigen kantoor Finezz Accountants. Het is haar doel om ondernemers meer inzicht te geven in hun financiën en om hen zo te helpen groeien. In 2022 stapt ze mee in Smartass Academy als co-founder.