Hoe Laura Verhulst de wereld verandert als ondernemer

Wil je gratis de eerste les
van Laura's Masterclass bekijken?

.

Daar zit ze dan, Madam Bakster, in haar koffiebar. Blinkend van enthousiasme en zoals steeds vol ideeën. Ze ontwikkelde een masterclass over “Ondernemen met Impact” voor Smartass Academy, of met andere woorden: hoe maak je een positief verschil in de wereld met jouw onderneming. Ik ben altijd onder de indruk van wie Laura is als ondernemer, maar ook als mens. Hoe doet ze het toch? 

Als ondernemer heb ik 2 topprioriteiten: financieel rendabel zijn en maatschappelijk verantwoord blijven. Als je het financiële uit het oog verliest, heb je een probleem. Maar als je waarden volledig uit het oog verliest, is je probleem minstens even groot.

Wat is ondernemen met impact?

Als je waardegedreven onderneemt, wil dat zeggen dat je niet enkel je product of dienst, maar ook de impact die je wil maken op de samenleving centraal plaatst. Je speelt dus in op de behoeften van je klant, maar gaat ook een grotere maatschappelijke behoefte invullen om zo de wereld hopelijk een beetje mooier te maken.

Wil je aan de slag met Laura's gratis worksheet?

Breng in kaart wat welk verschil jij graag zou willen maken en denk na over hoe jij je impact kan vergroten.
.

Waarom is het een goed idee?

Als mens hebben we vaak een intrinsieke nood om deel uit te maken van een groter geheel. Geld verdienen als ondernemer is belangrijk, maar er is natuurlijk meer dan enkel dat. We willen ook voldoening halen uit onze onderneming, en dat kan je doen door een positieve impact te maken. 

Ook klanten gaan meer en meer op zoek naar een duurzamer alternatief. Als ze zien dat je voor meer staat dan enkel geld verdienen, worden ze echte ambassadeurs van je merk. En dat helpt je natuurlijk om op een duurzame manier te groeien als bedrijf.

Kan je ook als "kleine" ondernemer een verschil maken?

De grootte van je onderneming maakt eigenlijk niet zo veel uit. Je hoeft dan ook niet meteen de hele wereld te veranderen. Alle kleine beetjes helpen en zijn een stap in de goeie richting. Een klein gebaar kan al een heel groot verschil maken voor iemand in je omgeving. Het is door veel kleine stappen te zetten, dat je uiteindelijk een groot verschil maakt. 

Hoe begin je met impact maken?

“Impact” is een groot, nogal vaag, en vaak intimiderend woord. Vraag je dus om te beginnen gewoon af waar jij voor staat, wat je drijft, waar jouw hart sneller van gaat slaan en welke dingen jij graag anders zou zien in de wereld. Het begint allemaal bij jouw “waarom”, en van daaruit kan je nadenken over hoe je dit concreet kan inbouwen in je ondernemen aan de hand van kleine actiepunten.

Wil je meer weten over de Masterclass "Ondernemen met Impact"?

Responses